Recenzja książki: Krzysztof Siwek, Dokądkolwiek pójdziesz, tam i ja pójdę. Droga Rut, Akademia Katolicka w Warszawie, Wydawnictwo Jedność, Warszawa-Kielce 2022, ss. 222 - Bartnicki, Roman (Warszawskie Studia Teologiczne, 2025)
Artykuł zawiera recenzję książki Krzysztofa Siwka, pt. "Dokądkolwiek pójdziesz, tam i ja pójdę. Droga Rut", wydanej przez Akademię Katolicką w Warszawie i Wydawnictwo Jedność w 2022 roku. Recenzja odnosi się do istotności podjętego problemu, zawiera ocenę struktury, strony merytorycznej, w tym wniosków, oryginalności tez i hipotez, metodologii, strony językowej oraz uwzględnienia przez autora literatury przedmiotu.